Tutkimus ja tuotekehitys

Clanet Oy on konsultoinut useita ravitsemus- ja lisäravinnealan yrityksiä sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Tälle sivulle on koottu merkittävimmät tuotemerkit, joiden kehitystyössä Clanetilla on ollut vuosiakin kestänyt rooli. Clanet on sijoittanut osaamispääomaa Olini Oy:n markkinoimien Nutrolin® ravintotuotteiden kehittämiseen ja panostaa tällä hetkellä uusien öljypohjaisten ravintotuotteiden tutkimus – ja kehitystyöhön. Vivania® Skin Omega on ensimmäinen Clanetin kehittämä ja kaupalliselle kumppanille lisensioima tuote.

Tonalin® CLA

Asiakasyritykset: Natural ASA, Norja  ja Cognis GmbH, Saksa

Tonalin® on CLA valmisteiden johtava brändi. Yhteistyö CLA:n tutkimus- ja kehitystyössä käynnistyi jo vuonna 2001 Natural ASA:n kanssa.

Lutalin™ CLA

Asiakasyritys: BASF, Saksa

Lutalin™ CLA on eläinravitsemukseen kehitetty rehuaine. Lutalin™ CLA:ta käytetään lehmän tuottaman maidon rasvapitoisuuden säätelyssä. Menetelmä perustuu Cornellin yliopiston patenttiin. Mikko Griinari on yksi patentin keksijöistä.

Superba™ Krilliöljy

Asiakasyritys: Aker Biomarine ASA, Norja

Clanet osallistui Superba krilliöljyn kehittämiseen kaupallisen T&K projektin alusta alkaen. Clanetin keskeinen panos oli esikliinisten ja kliinisten tutkimusten suunnittelussa ja järjestämisessä. Useita tässä projektissa tehtyjä tutkimuksia on julkaistu arvostetuissa tieteellisissä sarjoissa.

Rimfrost – Antarktinen krilli

Asiakasyritys: Olympic Seafood AS , Norja

Clanet on tehnyt Rimfrost krillituotteiden kehitystyötä, vastannut tutkimushankkeista ja hoitanut viranomaissuhteita.

Nutrolin® – ravintotuotteita lemmikkieläimille

Osakkaana yrityksessä: Olini Oy, Suomi

Mikko Griinari vastaa Nutrolin® ravintotuotteiden tutkimuksesta ja tuotekehityksestä.

Vivania® Skin Omega – ravintolisä ihon hyvinvoinnin tueksi

Yrityskumppani: Hankintatukku Oy, Suomi

Vivania® Skin Omega perustuu Mikko Griinari patentoimaan koostumukseen. Clanet investoi rasvahappojen ihovaikutusten tutkimukseen ja patentoi konseptiin liittyviä keksintöjä.